Minden, amit a LEGO® Serious PLAY® módszertanról tudni érdemes!

A résztvevők erősségeit, kompetenciáit játszva hozza a felszínre.

Amit érdemes tudnod…

A LEGO® Serious PLAY® módszertan egy olyan technika, amely:

 • növeli a csapatszellemet,
 • segít dobozon kívül gondolkodni,
 • fejleszti a kommunikációs szintet,
 • növeli a problémamegoldó készséget,
 • ellazít, nyitottá tesz, feltölt, inspirál.

…egy olyan nyelvezetet ad, amely által felszínre tudod hozni a szavakban meg nem fogalmazható gondolataidat.

ALAPTÉZISEK, hogy:

 • mindenki egyenértékű, mindenki szava számít,
 • nem tudsz rontani, nem tudsz rosszat építeni,
 • csak a tanuló tud tanulni, ezért tiszteld önmagad,
 • bízz a kezeidben és beszélj a legó modellen keresztül,
 • soha nem vagy kész, de mindig ELÉG vagy!

Üdvözöllek, Varju-Katona Ágnes vagyok,

Tíz éve foglalkozom önismerettel, öt éve végeztem Life- és Business coachként, majd Karrier coachként, aztán Szervezetfejlesztő- és Team coachként, végül LEGO® Serious PLAY® facilitátorként.

Már kezdetekben tudtam, hogy valami egyedi eszközre vágyok, mindig is vonzott a LEGO® világa. Amikor szembe jött velem a LEGO® Serious PLAY® módszertan, mint lehetőség, még nem volt meg a pénzügyi keretem arra, hogy elvégezzem, ezért elkezdtem a saját módszertanomat kifejleszteni.

Sokat kutakodtam a módszertannal kapcsolatban, közben pedig vegyítettem az ülések és workshopok során szerzett tapasztalataimmal. Újítottam, kivettem, hozzátettem újabb- és újabb lépéseket.

Közben folyamatosan tartottam Michel Cloostermannal a kapcsolatot, akinél végül elvégeztem a képzést, Krakkóban. Óriási mérföldkő volt az életemben, többek között azért is, mert nemzetközi színekben tehettem meg.
Michel végig tartotta bennem a lelket, inspirációt és erőt adott ahhoz, hogy eljussak oda, ahol most tartok. Legnagyobb példaképem a legó világában.

Habár a módszertan önmagában egy szervezeti kultúrára szánt technika, én bátorkodtam és negyedik éve fejlesztem ezt Gyerkőcök világára. Ez világszinten is innovatív dolognak számít!
Azon kívül, hogy céges csapatokkal, vezetőkkel, cégtulajdonosokkal “játszom”, folyamatosan dolgozom azon, hogy hatékonyabban- és hatékonyabban építsem be a gyerektáborokba, gyerekprogramokba.

Hihetetlen hatékonysággal műküdik, mint egyén, mint csapatszinten. Kiválóan fejleszti minden esetben a kommunikációs-, együttműködési-, problémamegoldó készségeket.

 

 

Időpontot kérek!

Hogyan működik a LEGO® Serious PLAY® módszertan?

A módszertan különböző lépéseket tartalmaz, attól függően, hogy mi a cél, hova szeretnénk eljutni. A lépések során egyéni építésekkel kezdünk, hogy mindenki megfelelő önbizalmat nyerjen a folyamat következő szakaszaihoz. Ezt követően kerül sor a páros, kis- vagy nagycsoportos részekhez, ahol közösen készítenek legó modellt, térképet, folyamatot, élethelyzetet, stb.

A résztvevők kérdéseket kapnak egy téma vagy probléma mentén, amely során játszani kezdenek a fantáziájukkal, így erősítve a belső intuicíót, hogy felszínre kerülhessenek a gondolatok.
Sokszor ez megtörténik az építések előtt, de előfordul, hogy az építés során fogalmaznak meg élethelyzeteket, új ötleteket, problémákat, kihívásokat, megoldásokat.
A résztvevők reflektálhatnak egymás építményére is.

Az építés során mindenki közreműkődik, megszólal, nincs alá- és fölérendeltségi szint.
Ez egy különleges nyelv, amely nem tesz különbséget ember- és ember között, nem lehet rontani, képes bevonni introvertált és extrovertált egyéneket is egyaránt.

A módszernek további célja, valamint hozadéka lehet a csapatépítés, egymás mélyebb és ítéletmentesebb megértése és megismerése, kreatív energiák felszabadulása, valamint mindenki a saját személyiségének megfelelően tudja magát biztonságos, konstruktív közegben kifejezni.

Cégek esetében segít:

 • Együttműködés fejlesztése, együtt gondolkodás segítése,
 • Válsághelyzet kezelése,
 • Közös vízió, jövőkép, küldetés és értékrend megalkotása (felső vagy középvezetői csapat, vagy több tulajdonos, cégvezető esetében),
 • Kommunikációs fejlesztés, elakadások feloldása,
 • Stratégia alkotás, lépések felépítése,
 • Döntéshozatal támogatása gyorsan változó környezetben,
 • Probléma kibontása, felgöngyölítése.

Gyerkőcök esetében segít:

 • Önismeret, önbizalom, stressz- és indulatkezelés fejlesztés,
 • Külső- és belső feszültség források kezelése,
 • Kreativitás, finommotorika,
 • Kommunikációs készségfejlesztés, olyan érzések-gondolatok megfogalmazása, ami szavakban nehezen hozható felszínre,
 • Csapatszellem erősítése, együttműködés javítása szülővel, tanárral, más gyerekkel,
 • Érzelmek és szükségletek megfogalmazása,
 • Prezentációs készségfejlesztés, bátrabb megszólalás mások előtt.

Fontos kérdések

Ügyfeleim mondták

Ági nagyon jól terelt a folyamatban, hogy magam ismerjek rá a kommunikációs hiányosságaimra, nagyon könnyedén ismertette fel példákon keresztül, hogy mit csinálok rosszul és konkrét megoldást adott. Nagyon könnyed, mégis informatív, hasznos volt. Köszönöm!

Mészáros Anikó

vállalkozó édesanya

Van úgy az ember életében, hogy megvannak a célok, az eszközök és mégis valahogy csak toporog a Start mezőn. Ági hívta fel a figyelmemet a játék egy fontos kellékére: a dobókockára. Így már csak rajtam múlik, h egy 6-os dobással elkezdem-e az élet nevű játékot vagy sodródok tovább, ahogy eddig. Hálás köszönet a beszélgetésért és a “szemnyitogatásért”!

Tibold-Kelemen Kriszta

édesanya

Egy olyan általam alakított problémát oldott meg már EGY beszélgetéssel amin én hetek óta nem tudtam túljutni! Rendkívül profi, kedves és olyan kisugárzása van amitől azonnal meg tudsz nyílni neki! Szívből ajánlom mindenkinek!

Incze Alexandra

édesanya

Ágit úgy érzem a sors küldte az utamba, amiért roppant hálás vagyok. Egyszerre voltunk jó helyen és jó időben, ami egy szuper együttműködést alapozott meg. Segített abban, hogy rendszerezzem a gondolataimat és megtaláljam a balance-ot a család, a munka és önmagam között. Csak ajánlani tudom mindenkinek, professzionális, figyelmes és hihetetlenül egy hullámhosszra tudtunk kerülni már az első ülés után.

Maszler Kata

vállalkozó édesanya (Taiyaking Hungary)

Már egy ideje lépkedek a tudatos önismeret lépcsőin, de mindig jól jön, ha valaki kívülről segít rávilágítani az életemre egy-egy elakadásnak vélt helyzetnél. Amikor azt hiszed, hogy a fától nem látod az erdőt, akkor Ági segít, és nem csak erdő meglátásaban, hanem hogy milyen paradicsom van az erdőn túl is. Maximális figyelemmel van jelen az egész beszélgetés alatt, ahol szakmaiságának, végtelen kedvességének köszönhetően hamar megnyílsz. Nem, ez nem mese, de ha nem hiszed, járj utána!

Kovács-Gaál Ildikó

vállalkozó édesanya (HANG-olódó)

“Nagyon tartalmas volt a beszélgetésünk, nem is lehetett megállni egy óránál. Olyan oldalról világítottál rá a megoldásra váró dilemmákra, ahogyan én ezeket nem láthattam. Saját magam tisztábban látom, a jelenlegi helyzetemet. Szívből ajánlom mindenkinek, aki valahol bizonytalanságot érez az életében vagy úgy érzi, hogy változtatna, de egyedül nem megy. ”

Timár Adrienn

vállalkozó édesanya (LoveYourBelly)

Íratkozz fel HÍRLEVELEMRE

Ha megadod az email címed, rendszeresen küldök neked aktualitásokat, információkat, érdekességeket, emlékeztetőket. Mindent, ami fejlődésed szolgálhatja.