Hogyan működik a LEGO® Serious PLAY® módszertan? – 1. rész

A módszertan különböző lépéseket tartalmaz, attól függően, hogy mi a cél, hova szeretnénk eljutni. A lépések során egyéni építésekkel kezdünk, hogy mindenki megfelelő önbizalmat nyerjen a folyamat következő szakaszaihoz. Ezt követően kerül sor a páros, kis- vagy nagycsoportos részekhez, ahol közösen készítenek legó modellt, térképet, folyamatot, élethelyzetet, stb.

A résztvevők kérdéseket kapnak egy téma vagy probléma mentén, amely során játszani kezdenek a fantáziájukkal, így erősítve a belső intuicíót, hogy felszínre kerülhessenek a gondolatok.
Sokszor ez megtörténik az építések előtt, de előfordul, hogy az építés során fogalmaznak meg élethelyzeteket, új ötleteket, problémákat, kihívásokat, megoldásokat.
A résztvevők reflektálhatnak egymás építményére is.

Az építés során mindenki közreműkődik, megszólal, nincs alá- és fölérendeltségi szint.
Ez egy különleges nyelv, amely nem tesz különbséget ember- és ember között, nem lehet rontani, képes bevonni introvertált és extrovertált egyéneket is egyaránt.

A módszernek további célja, valamint hozadéka lehet a csapatépítés, egymás mélyebb és ítéletmentesebb megértése és megismerése, kreatív energiák felszabadulása, valamint mindenki a saját személyiségének megfelelően tudja magát biztonságos, konstruktív közegben kifejezni.

Vissza a Főoldalra

Íratkozz fel HÍRLEVELEMRE

Ha megadod az email címed, rendszeresen küldök neked aktualitásokat, információkat, érdekességeket, emlékeztetőket. Mindent, ami fejlődésed szolgálhatja.