A kapcsolatok megmentői

Karmikus feladataink és kapcsolatrendszerünk

Biztos vagyok benne, hogy az egyik karmikus feladatom az, hogy megtanuljak jól kapcsolódni, olyan együttműködéseket kialakítani, amelyek mind a két fél számára értéket adnak. Az, hogy ennek rengeteg mélységét és magasságát megjártam, nem kérdés.

Mindig arra vágytam, hogy valaki számára én legyek a legfontosabb, hogy valaki rám mondja azt, hogy “Te vagy nekem a LEGJOBB”. Legjobb barátnő, legjobb társ, legjobb partner. Érezni akartam, hogy valakinek én vagyok a legfontosabb, valakinek én jutok az eszébe legelőször, ha bármi van, egy társaságban valaki engem érez a legközelebbinek és kiemel.

Alkalmazkodás és önfeláldozás

Ezért bármit hajlandó voltam odaadni, feláldozni, megadni, akár önmagamat is. Vakon, feltételek nélkül, gondolkodás nélkül. Bármikor lehetett rám számítani, éjszaka, munka közben, hétvégén, erőmön felül, önmagamat háttérbe szorítva. Én mindent megértettem, mindent elfogadtam, alkalmazkodtam.

Bíztam, és bizakodtam, hogy na most, most ez az ember az. Érzem, vele jól leszünk, vele kölcsönösen tudjuk egymást emelni. Aztán jött a pofára esés, a cserbenhagyás, a meglopás, a válaszok nélkül maradás.

Eredmények a vállalkozásban

Ezt a dinamikát tovább vittem a vállalkozásomba is, csak kicsit más formában. Itt vágyakoztam arra a társra, aki azonosulni tud a szemlélettel, aki képes és tud energiát tenni abba, hogy ráleljen ki ő maga, mi az ügye, életútja, és együtt, közösen összeadva erőinket, hozzunk létre egy magasabb rendű dolgot és tegyük jobbá a világot.

Mentem, csináltam, kerestem az energiaforrást, ahonnan táplálni lehet az éppen aktuális projektet. Igyekeztem minden háttértámogatást megadni, szervezni, tervezni, elesni, újra felállni, mellette pedig elfogadni, ha ezt a másik oldalról nem kaptam meg. ‘Nem baj, majd legközelebb csinálja, biztosan megvolt az oka, hogy most miért nem’, nyugtattam magam, egészen addig, amíg teljesen kiégtem az egészben.

Határhúzás és önismeret

Három éve volt először, hogy tudtam mindenben nagyon erős határt húzni. Akkor már egy ideje dolgoztam önmagamon, hogy ez miért van, de terápia során elkezdtem mélyebbre menni. Az, hogy mindezek megtörténtek velem, az én választásom volt. Lehet, hogy tudatalatt, de én döntöttem így. Teljesen fölösleges a másikra mutogatni. Mindig van választásom, bármikor mondhatok nemet, jogom van hozzá!

Szerettem volna első lenni, legjobb lenni, ami egyenesen hozta magával a megmentő szerepet. ‘Ha majd ezt is megcsinálom helyetted, akkor ott leszel mellettem’, ‘ha ezt is elnézem neked, akkor lehetek hozzád elég közel’, ‘ha mindig készenlétben állok, akkor lehetek én a legfontosabb’, ‘ha mindig alkalmazkodom, akkor jó leszek és elfogadsz’.

Ismerős mondatok? Szerintetek honnan jön? Hát persze, hogy a kicsi Ágitól.
A kicsi Ági, aki folyton egyedül érzi magát, aki habár nem tökéletes, de töri kezét lábát, hogy végre Ő legyen az első, végre Ő legyen a legjobb, végre megkaphassa, megtapasztalhassa a cserbenhagyás, a magára maradás helyett a kölcsönösséget, a közös felelősségvállalást, az együtt haladást, a kölcsönös támasz nyújtást, a szeretetet.

A balis projekt

Rengetegen kérdezitek, hogy mi a helyzet a balis projekttel. Azt látom, hogy sok ember számára ez egy szinte elképzelhetetlen, megvalósíthatatlan cél, elképzelés, és leginkább az izgatja Őket, hogy ez tényleg tud működni? Ez létre tud jönni?

Az elmúlt fél évben ez az egész balis ‘vitorlás’, – eddig mindig projektnek neveztem, de az olyan száraz, most hirtelen a vitorlásra asszociáltam – elvitt engem viharos és mennydörgéscsapta hullámokra és napsütötte Toszkánára is. Éltem meg egekbe röppenő katarzist és pokolba döggentő megsemmisülést is. Az egyes megállókban szálltak fel és le is emberek.

A legnagyobb tanulságot mégis az adta, hogy amíg nem vagyok saját magam számára az első, amíg nem biztosítom a kicsi Ágit, hogy bármi is történjen, bárhogy is alakuljon, nincs egyedül, mert itt vagyok neki, számíthat rám és igen, elég fontos, és nem kell semmit sem bizonyítania, mert akkor is szerethető, addig folyton illúziót fogok kergetni. Ami még fontosabb, hogy ezt nem kívülről fogja megkapni a kicsi Ági, hanem tőlem.

Ezen az úton haladok a kis vitorlással már egy ideje, ebben kezdtem el tisztán és őszintén kommunikálni, hogy milyen érzések jelennek meg bennem, elmondani, ha valami rosszul esik, megfogalmazni, hogy mit szeretnék választani, hova húz a szívem, és bővítem azt az önismereti tudás tárat, ami talán mások számára is segítség lehet a saját önismereti, kapcsolati-párkapcsolati barangolásán.

Minden nő álma, hogy ‘a nagybetűs lovag’, akit párként választ maga mellé, számára ő legyen a nagy Ő, ő legyen A Hercegnő. Hazudik, aki nem ezt mondja. Hinni akarjuk, hogy érünk annyit, hogy érdemesek vagyunk arra, hogy valaki el tud fogadni minket feltétel nélkül. Számomra a férjem ebben a legnagyobb tanító. Fogalmam sincs, hogy meddig halad a mi közös utunk, de, hogy példaértékű, az biztos, minden mélységével és magasságával együtt.

Így, mindezekből építettem, barkácsoltam és alkottam ezt a vitorlást, ami különleges, tizenkét év mérföldet járt, időtálló természetes anyagból készült. Látszólag fehér, de ha mélyebben megnézed, mentazöld színű, néhol piros, bíbor és barna árnyalattal. Pont annyira tágas, amennyi térre van szüksége azoknak az embereknek, akik sorszerű hívást éreznek, hogy felszálljanak rá és pont annyira tükör, mint amennyire szükséges, hogy megmutassa az energiaforrásokat. Az intuíció, az őszinteség és a szeretet hajtja, ami kiapadhatatlan. Jól felszerelt, nap által simogatott ágyakkal, léleküdítő koktélokkal, fehér homokos hangulattal és örökzöld megújulási lehetőséggel. Rajta kétszer kel fel a nap, persze színes, szagos, kockás zászlós változással.

És azt is tudom már, hogy ez a vitorlás akkor tud jól lenni, ha a rajta utazó emberek hajlandóak kapcsolódni önmagukhoz, rálátni a saját árnyékaikra és energiát áramoltatni a közös vízióban.
Az uticél egyértelmű, kapcsolódás, tisztánlátás, önazonosság, önreflexió, megértés, új nézőpont, felszabadulás, szárnyalás, ebben a sorrendben, egészen Baliig.

Még felférsz, jössz? »»

 

Vissza a Főoldalra

Íratkozz fel HÍRLEVELEMRE

Ha megadod az email címed, rendszeresen küldök neked aktualitásokat, információkat, érdekességeket, emlékeztetőket. Mindent, ami fejlődésed szolgálhatja.